Na základě našich zkušeností doporučujeme na řezání obyčejný, lépe trochu větší, kuchyňský
nůž. Má zakulacené ostří tím pádem jsou řezy hladké, oproti špičatým hranatým tapetářským
nožům, které nedoporučujeme. Tapetářské nože zejména u hrubších pěn způsobují
oškubané a nepřesné hrany. Kromě toho je tento nůž také měkký, takže při řežbě silnějšího
profilu se ohýbá, což má opět za následek nepřesné, škaredé hrany.
Nejlépe se řežou hroty a V profily. U nich stačí nůž položit mezi hroty, popř. mezi profily
a jemným tlakem 1-2 plynulými tahy máme pěnu přeříznutou, rovně i bez laťky. Profil nás
vede.
Pak neváhejte a zaregistrujte se do našeho
newsletteru, který naleznete v patičce webu.
Neunikne Vám tak ani jedna zajímavost.
Máme pro Vás mnoho zajímavých a praktických instruktážních videí.
Zjistěte více na našem YouTube kanálu.